OVER ONS

De meditatie wordt begeleid door

Annelies Haring  en  René Renckens

Wij, Annelies Haring (1955) en René Renckens (1955)  hebben in 1998 onze eerste meditatieretraite gedaan in Thailand.  Vipassana meditatie zoals onderwezen door Goenka.

In die traditie hebben we 5 jaar geoefend en ook jaarlijks een retraite gevolgd. 

In 2004 mediteerden we in een klooster in Birma en daar bleek ons dat Vipassana meerdere tradities en richtingen kent. Daar werd onderwezen volgens de richtlijnen van Mahasi. Tijdens diezelfde reis volgde we de intensieve 26 daagse basiscursus in Wat Rampoeng te Thailand, waar in dezelfde traditie werd gepraktiseerd.  Sindsdien mediteren we volgens de Mahasi-methode. 

De leraren, de accommodatie, de praktijk (en het weer) bevielen mij (René) dermate goed in Wat Rampoeng, dat ik daar na die eerste keer zo goed als jaarlijks terugkeer voor steeds een periode tussen de 20 en 30 dagen. Samen hebben we nog op diverse plaatsen in Europa retraites gevolgd bij verschillende leerkrachten. 

In 2009 zijn we begonnen met het organiseren van meditatie-avonden.  Eerst in Het Soulcenter en vanaf 2013 in een eigen ruimte: Gravenstraat 16, Hoorn.

Heb je meditatie-ervaring en wil je als ondersteuning van je praktijk in een groep(je)  mediteren, dan ben je van harte welkom.