Voor mensen met enige meditatie-ervaring: lokatie Gravenstraat 16 1621 CS Hoorn  

De zondagavond is voor mensen met meditatie-ervaring een fijne gelegenheid om in een groep(je) te mediteren, als ondersteuning voor de dagelijkse meditatie. De avonden hebben een open karakter: mensen met ervaring kunnen altijd aanschuiven. Inloop vanaf 19.00 uur. De groepsmeditatie begint om 19.45 uur, tot ongeveer 21.45 uur.

Het opbouwen van concentratie en ontwikkelen van opmerkzaamheid staan centraal: naar binnen keren en aandacht hebben voor wat er zich aan je voordoet. Opmerkzaam zijn op het lichaam, gevoelens, gedachtes, emoties en gemoedstoestanden. Vipassana volgens Mahasi Sayadaw.

We mediteren in stilte en beginnen met een korte zitmeditatie, gevolgd door een half uur loopmeditatie en ongeveer drie kwartier zitmeditatie. Daar we in stilte mediteren is het voor mensen die een andere (stille) meditatie-techniek beoefenen, ook mogelijk om aan te schuiven.

Kom je voor het eerst, meld je dan even aan en/of kom vóór half acht, voor kennismaking en info over de gang van zaken!   Bijdrage: € 5,= per avond.

Donderdagavond: een  uurtje zitmeditatie in stilte, voor mensen met ervaring met meditatie én onze ruimte, van 19.15 tot 20.15 uur. Bijdrage: € 3,=